Prihod preobrazb

Premiki planetov v novembru

Mesec november lahko označimo kot mesec sprememb. Že 2. novembra se je namreč Saturn premaknil v znamenje škorpijona in bo tukaj ostal vse do 27. oktobra 2017; 24. novembra se v to znamenje premaknejo še Venera, Merkur in Sonce, zato bo to obdobje za vse nas predstavljalo obdobje transformacij in globokih preobrazb, ki se bodo odvijale skladno z našo karmično popotnico.

Saturn v škorpijonu

Kot pa že vemo, nam Saturn ne prinaša karme na srebrnem pladnju, temveč gre za odplačevanje dolgov, ki jih občutimo kot stisko in trpljenje, saj nas neizbežno sooči z  minljivostjo materije in človeške izkušnje ter izbriše vse naše iluzije. Ravno zato se zadržuje v posameznem znamenju cca 2,5 leti, da nam prinese globino te izkušnje, ki je nujna za našo duhovno rast in razvoj. Za to, da prejmemo nekaj življenjske modrosti, si torej moramo vzeti čas; prisluhniti in spoznati je potrebno njegov način delovanja, saj je vitalnega pomena za vse nas. Kot bog časa namreč vlada tudi življenju in smrti. Univerzalni vesoljni zakon je spoštovanje narave, našega vira, povezovanje ter usklajevanje z njenimi ritmi in ravno sedaj je čas, da se ta transformacija zgodi v globini nas samih, kar pa seveda ni enostavno. Naša pripravljenost spremeniti se bo ključna v tem procesu.

Tudi znamenje škorpijona v tem pogledu predstavlja okoliščine, ki nas pravzaprav prisilijo k spremembi. Škorpijonu namreč vlada Mars, ki želi imeti kontrolo ter je naravni sovražnik Saturna. Frustracija in jeza, ki jo lahko izzove ta konstelacija, ne bosta veliko doprinesli. A ko je življenje pretežko in stvari postajajo še težavnejše, se preprosto soočimo s svojo senco in predamo tisto, kar nam več ne služi. Potrebno bo torej narediti prostor za novo, ki prihaja in samo sami se lahko odločimo, koliko tega smo pripravljeni sprejeti.

Ker pa gre za zelo skrite in temne kotičke naše duše, nismo vedno pripravljeni posvetiti vanje. Zaradi debilitacije Lune v  tem znamenju, so lahko te preobrazbe čustveno zelo naporne, vendar jih bo vsaj do sredine leta 2015 nekoliko blažil ekzaltiran Jupiter. Manj se bomo upirali, manj težko nam bodo te spremembe padle.

Škorpijona povezujemo s pomeni 8. hiše. Poleg škandalov, skritih sovražnikov in kroničnih bolezni lahko pričakujemo tudi zdravljenje in zanimanje za psihologijo in astrologijo, pa tudi bančništvo, zavarovalništvo, dediščina in pokojnine bodo v ospredju. Tehnološko lahko pride do pomembnih mejnikov, saj Mars vlada računalnikom in drugi tehnologiji. Okrepila se bo moč podzemlja, v takšnem ali drugačnem smislu … bodisi govorimo o mafijskih poslih in teroristih ali pa potresih. Davčno in tudi sicer bomo podvrženi še večji kontroli.

 

Kaj lahko pričakujemo v tem času?

Za vse, ki imajo veliko planetov v škorpijonu, bo ta čas še posebej preobražajoč in težek za njihova čustva, hkrati pa bodo dobili nove uvide in odkrili še neznane aspekte sebe. Še posebej intenzivno dogajanje pa se obeta tistim, ki imajo luno (in sedaj vstopajo v glavnino Sade satija), sonce ali ascedent v škorpijonu.

Na katera področja našega življenja pa bo imel neposreden vpliv oz. kje bomo najbolj intenzivno delovali, pa je odvisno od področij, ki nam jih bo Saturn aktiviral. Zaradi njegovega pogleda so to še področja, ki jih v naših rojstnih kartah predstavljajo znamenja kozoroga, bika in leva. Lev predstavlja naš ego in ko se bo tja premaknil konec januarja 2016 še Rahu, se bodo premiki znotraj nas resnično zgodili in bodo še bolj intenzivni. Če ne veste  na katera področja vašega življenja bo to vplivalo, se posvetujte z vedskim astrologom.