Custom Pages
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='20' down='7']
Portfolio
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='20' down='7'] [vc_separator type="transparent" position="center" up="12" down="16"]

O meni

 

Kdo sem jaz? To vprašanje si zastavljam že odkar pomnim; in precej dolgo sem se zadovoljila s številnimi odgovori in vlogami, ki sem jih igrala v življenju in s katerimi sem se bolj ali manj identificirala. To je bil čas navidezne resničnosti, čas, ko sem še živela v svetu materialne iluzije.

simona-mesic

Kljub temu sem ves čas vedela, da obstaja nekaj več od tega, neka druga resničnost; vedno sem verjela v višjo silo, ki skrbi za nas in nas usmerja v vsakem trenutku; ki uravnava naša življenja brez tega, da bi se morali sami posebej vpletati in naprezati. Da neka višja inteligenca veliko bolje ve, kaj je bolje za nas kot naš mali um, ki je prepoln iluzij, strahov in neuresničenih želja.

Vse to sem prvič doživela na potovanjih po Aziji, kjer sem imela priložnost občutiti neskončno varnost in milost življenja, ki je vedno poskrbelo za vse.  Prepotovala sem Tajsko, Laos in Kambodžo … Indijo … potlej je sledil še Nepal in Indonezija.

 

Vedno sem se znašla ob pravem trenutku na pravem mestu in ob tem doživljala neizmerno hvaležnost … vse kar se je dogajalo je popolnoma usklajeno in težko sem si priznala, da obstaja duhovni svet, iz kjer vse to prihaja. V mojem umu so namreč še vedno živele vrednote zahodne civilizacije, ki ni bila zadovoljna z ničemer … naš ego je bil v konstantni akciji in hrepenenju po novih in novih dosežkih. A hkrati se to ni skladalo s srečnimi obrazi, ki sem jih srečevala na potovanjih, na vsakem koraku … in ki so živeli v »navideznem« pomanjkanju. Potrdilo se mi je vse to, kar sem že vedela. Materialnost nas me ne more osrečiti in zadovoljiti.

Ves čas sem vedela, da obstaja nekaj več od tega, neka druga resničnost; vedno sem verjela v višjo silo, ki skrbi za nas in nas usmerja v vsakem trenutku.

Tudi astrologija sama po sebi me ni nikoli zanimala, vse dokler po »naključju« nisem odkrila študijskih zapiskov o jyotishu. Ko sem prelistala gradivo, sem dobila odgovore na vsa vprašanja, ki so se mi kadarkoli porajala. Vsi moji dvomi so bili v trenutku jasni, takoj ko sem dojela pomen besede karma … ja, obstajata vzrok in posledica naših dejanj.

Že prej sem vedela, da so vse okoliščine v našem življenju nekako nevtralne in da so naši odzivi pravzaprav takšni, kot ga ima pomen nekega dogodka v naši preteklosti … ali bomo nekaj doživeli kot oviro ali zgolj kot izziv? Ali bomo življenjske dogodke sprejeli takšne kot so ali hrepeneli po drugačnem? Ali bomo živeli v iluziji namesto resničnosti? Kako se karma pravzaprav manifestira in kako prekinemo nenehno ponavljanje enakih odzivov? Kako se torej lahko spremenimo?

V tistem trenutku se je moje življenje šele začelo. Potrebno je bilo pogledati globlje vase in odkriti vse ostalo, kar je bil globoko zakopano. To ni bilo lahko delo, a je bilo več kot potrebno. Psihološko odkrivanje nezavednega je postalo del mojega življenjskega procesa, ozaveščanja ter iskanja vzorcev, ki so me omejevali.

A kje začeti? Kako razbrati vzorce ponavljajočih se karmičnih ciklov, v katere smo ujeti že desetine ali stotine življenj? Zakaj smo prišli in kaj je sploh naša naloga v življenju? Na kateri stopnji procesa osebnostne rasti smo? Koliko smo prekriti z duhom in se odzivamo z ljubeznijo in koliko še reagiramo instinktivno?

Jyotish nam v tem kontekstu podaja informacije, ki so dobra osnova za nadaljnje delo na sebi. Preko rojstne karte lahko odkrijemo kje so naši potenciali in kje je potrebno vložiti več truda in napora, katero področje je tisto, kjer bomo najbolj napredovali in kaj si pravzaprav želi naša duša … Koliko stran smo pravzaprav zašli od naše poti? Kje se upiramo in kje samo plujemo s tokom? Kje imamo izkrivljeno percepcijo in kateri del življenja preveč zanemarjamo?

Pri tem nam je lahko razumevanje našega življenja preko rojstne karte v precejšnjo pomoč.

 

IMG_0950