Polna luna v Hasti

28. marca 2021 (ob 19.57 CET) bomo imeli polno Luno, ki se tokrat nahaja v ozvezdju Hasta. To bo najsvetlejša in najmočnejša Luna letos, ki jo v Indiji že tradicionalno praznujejo v obliki festivala barv, im. Holi. Takrat se cela Indija odene v pisane barve, kar simbolizira zdravljenje, odpuščanje in poudari občutke ljubezni ter povezanosti.
Ta polna Luna se bo zgodila v ozvezdju Hasta, katerega simbol je roka oz. dlan. Roka oz. dlan predstavlja zmožnost tega ozvezdja, da vzame življenje (in posledično usodo) v svoje roke. Zna udejanit svoje sanje in ideje v realnost. Povezana je tudi z ročnimi spretnostmi, magičnimi močmi … predstavlja moč, ki jo dobimo skozi sodelovanje z drugimi. Rokovanje kot znak prijateljstva in zaupanja v poslu je domena Haste, kar nakazuje na moderni svet in poslovno zaupanje v njem.
Božanstvo, ki ga predstavlja, je Savitar. To je bog, ki daje življenje, utelešenja principa Sonca. Prvi žarki Sonca tudi predstavljajo prebuditveni potencial Haste. Zjutraj namreč ljudje začnemo z dnevnimi aktivnostmi. Hasta je kot nek »wake up call«, tako na materialnem kot duhovnem nivoju. Savitar je zadovoljno in lahkotno božanstvo, ki je cel dan smeji in igra. Zato je Hasta ena bolj kreativnih in optimističnih ozvezdij.

So zelo lahkotne osebe in izvabijo smeh tudi z resnim izrazom na obrazu. Imajo zelo oster in prodoren um, ki nenehno procesira vse, kar vidi. Stvari znajo razporediti in pospraviti. Rade delajo preveč, kar izvira iz nezmožnosti, da pri miru sedijo. Včasih so obsedene s tem, da so vedno zaposlene, kar včasih pomeni, da si izmišljujejo nepotrebne stvari ali komplicirajo relativno enostavne naloge. Nobena druga nakšatra ne pride blizu Hasti, kar se tiče občutka za podrobnosti. Zaradi tega so lahko izjemno kritični in imajo zelo visoko postavljene standarde.