Lunin in Sončni mrk

solar eclipse, sunset, eclipse

Dogajanje v mesecu maju in juniju je precej intenzivno … trenutno imamo še štiri planete v #biku, vključno z Venero, Soncem in Rahujem, ki nas v smislu romanike in kreativnosti precej podpirajo. Gre za ozvezdje #Rohini, ki je dobro za rast vseh razmerij, tako poslovnih in kot tudi osebnih, prav tako pa tudi za potovanja in vrtnarjenje oz. sajenje rastlin.

#Saturn ostaja v kozorogu, vendar se bo v soboto, 22. maja 2021 obrnil v # retrogradno gibanje. Retrograden ostaja čez celo poletje, vse do #10. oktobra 2021. Reševale se bodo »stare« stvari, ki so ostale nerešene v drugi polovici lanskega leta oz. tista področja, na katera »gleda« v vaši karti (v jyotish temu pravimo, da ima drišti). Skupaj z Jupitrom, ki je trenutno v vodnarju, gledata na znamenje #tehtnice in tam imata skupni vpliv. Dogajanje je torej še posebej intenzivno za tehtnice in za vse, ki imajo (po sideralnem zodiaku) planete v tem znamenju. To je torej razlog, zakaj se nam zdi, da se #dogaja več stvari hkrati.

Prihaja pa čas mrkov. #Lunin mrk nas čaka 26. maja, 10. junija pa sledi še #Sončev. V tem času se Sonce premakne v orbito Rahuja, ki prekrije sončno svetlobo. Ker Sonce daje življenje in je vir svetlobe in ta v tem času prekinjena, so #naša čustva, um in misli podvrženi temu, da ne vidimo prave slike, smo #zamračeni. Energija se že čuti … hitimo s stvarmi, ki jih želimo na nek način #zaključiti. V času mrka je dobro začeti samo in izključno stvari, ki imajo #duhovno noto, čim več stvari iz preteklosti, ki nam ne služijo več, pa zaključimo in spustimo … Prihaja torej intenziven čas, ki ga izkoristimo za svoj #duhovni napredek. Najboljši nasvet v tem času je, da #počivamo in ostanimo v zaprtem prostoru. 3 ure pred in po mrku ne jejmo, lahko pa #meditiramo ali se sproščamo na nek način. Če se pa drugi v naši bližini oz. okolici obnašajo brezglavo, bodimo #strpni in #sočutni do njih z zavedanjem, da so vplivi energij močnejši od njih.