Retrogradni Merkur

Merkur, planet intelekta, komunikacije in posla, se večkrat letno obrne v retrogradno gibanje. Te faze so lahko dolge od par dni, pa vse do celega meseca dni. Torej obstaja precejšnja verjetnost, da se tudi rodimo  oz. smo se rodili v tem času. 

In kaj se zgodi, če imamo Merkurja retrogradnega ob rojstvu? Potem njegove značilnosti izkušamo celo življenje, kar pomeni, da je verjetnost napak v naših vsakodnevnih opravkih povečana, prav tako se poveča verjetnost mentalnih napak, komunikacijskih šumov oz. nesporazumov na splošno, tako v privatnem kot tudi poslovnem življenju. Velikokrat se nam porušijo potovalni načrti ali obtičimo v prometnih zastojih, saj Merkur predstavlja tudi promet. Kot že vemo, se v času retrogradnega Merkurja izogibamo sklepanju novih pogodb.

Retrograden Merkur povzroči tudi to, da je človek bodisi preveč ali premalo zgovoren. Je označitelj za govor, spomin in kompletno procesiranje informacij. Ti ljudje torej drugače razmišljajo … lahko, da so zelo inteligentni, ampak svojih idej ne znajo izraziti oz. jih lahko izražajo na takšen način, da nihče tega ne razume. Če je ta Merkur še v neposredni bližini Sonca in je od njega »skurjen« kot pravimo v jyotishu, je pa ta oseba lahko precej podvržena izgorelosti in ne ve, kako reševati stvari, ki so povezane z Merkurjem. To nikakor ni enostavna situacija, saj Merkur vlada zemeljskim stvarem, osebo naredi praktično in stabilno … torej ureja stvari, ki so povezane z našo 1. čakro. Osebe z retrogradnim Merkurjem so zato lahko precej manj praktične in gredo skozi nestabilne situacije kot tiste, ki imajo direktnega Merkurja v rojstni karti. Razmišljajo manj z logiko in bolj z intuicijo, desno polovico možganov. 

 Merkur namreč vlada tudi kompletni komunikaciji in mišljenju. Ker se cca 3x letno obrne v retrogradno gibanje, se vsa komunikacija poruši … pride do nesporazumov in napačne uporabe informacij. Kljub temu, da se lahko rodijo v tem času tudi dobri projekti, je več možnosti, da bo energija bolj nervozna in nemirna, podvrženi bomo tesnobi. Tudi informacijam, ki krožijo od ust do ust, ni 100 % za verjeti. Razmišljajte, opazujte in analizirajte, proučite situacijo ter se šele po tehtnem razmisleku odločite, kako boste ukrepali.

Če je R Merkur v karti dobro pozicioniran, lahko nosi tudi briljanten um,  a se izraža na nek drugačen način. V vsakem primeru, ko oseba ozavesti delovanje te energije, je to, kako se izraža, stvar njene svobodne volje. Pozorni bodimo na to, da premislimo, preden spregovorimo, svoje notranje monologe včasih raje obdržimo zase ter se raje izražajmo preko pisanja. Če vas zanima, kje in kakšnega imate svojega Merkurja, si naredite izris rojstne karte po vedski astrologiji.

V času retrogradnosti Merkurja si pripravimo obilico dobre volje in se sprostimo ter nasmehnimo ob Merkurjevih potegavščinah.