Tranzit Jupitra v kozorogu

 

Jupiter (oz. Guru v sanskrtu), se je danes (20. novembra 2020) ponovno premaknil v znamenje kozoroga. Tukaj ostaja namesto običajnih cca 12 mesecev le do 5. aprila 2021. 14. septembra 2021 se spet vrne nazaj in ostane v kozorogu vse do 20. novembra 2021. Takrat se dokončno premakne v vodnarja.

Ta tranzit ne bo lahek. S Saturnom v bližini se ne bo počutil ravno najbolje. Saturn je namreč strogi učitelj. Ne bo dopuščal veliko praznega optimizma in »bo že nekako« pristopa. Vsekakor bo Jupiter nekaj svoje optimistične in kreativne energije, obilja in dobrosrčnosti vnesel tudi na področja, ki nam jih tranzitira. Vendar bo njegovo delovanje vseeno podvrženo omejujočim vplivom in restrikcijam, ki nam jih nosi kozorog. V imenu korona virusa trenutno.

Kot vemo pa se bo Saturn v kozorogu zadržal še dobri dve leti in ta čas je zagotovo še čas omejitev in discipline. Že sedaj vidimo, kaj se dogaja in zanikanje resnice nam ne bo prav nič koristilo. Namreč tendenca Jupitra bo prav takšna, Saturn pa deluje po načelu »no pain, no gain«. Zavihajmo rokave in poskrbimo, da vložimo sedaj energijo v pravo smer, bodimo potrpežljivi in počakajmo, da rezultati pridejo. Prišli bodo, zagotovo … odvisni pa bodo od vloženega dela in napora v tisto področje, ki ga življenje od nas zahteva. V naravnem zodiaku namreč Jupiter in Saturn namreč vladata dvema izjemno ugodnima hišama, ki lahko imata precej dolgoročen vpliv na zelo pomembna življenjska področja, tako v osebni, kot tudi v poslovni sferi. Pazljivo planirajte in premišljeno delujte, saj se vam dolgoročne želje lahko uresničijo ☺.

Za vsako astrološko znamenje bo fokus dogajanja seveda nekje drugje. Če vas zanima, kaj imata ta dva učitelja v planu za vas, se pozanimajte pri kakšnem od vedskih astrologov.