Korona virus v luči jyotisha

Z vidika stare vedske astrologije kot tudi moderne znanosti, so planeti samo abstraktni koncepti, ki imajo močna magnetna in gravitacijska polja. V samem bistvu gre samo za svetlobne delce, ki so med seboj nevidno povezani v neskončnem energijskem polju, ki povezuje celotno osončje v en sam organizem.

Znotraj te neskončnosti obstajajo naravni ritmi, ki se projicirajo kot čas, ta pa manifestira prostor. Čas je tisti, ki rodi, vzdržuje in uničuje celotno stvarstvo, ki se pojavlja znotraj te neskončnosti.

Planeti in njihovo gibanje tako določajo energijo in kvaliteto različnih življenjskih faz, ciklov in posameznih obdobij. Njihovo gibanje ustvarja igro našega življenja in zato ima vsak trenutek našega življenja določeno kvaliteto. S tega vidika so planeti tudi nosilci karme oz. usode v oceanu kozmične zavesti.

Zaradi pomanjkanja resničnega kozmičnega znanja in dojemanja sebe ne prepoznamo vseh vplivov, ki nam jih planeti nosijo in zato se včasih zgodi, da se s kozmičnimi energijami srečamo in jih izkusimo tudi na negativen način. Gre za vse vrste travmatičnih dogodkov, ki jih izkušamo bodisi kot posamezniki ali človeštvo, torej bolezni, konflikti in smrt; na kolektivnem nivoju pa gre za vojne, kuge in razne naravne katastrofe, ki za sabo pustijo nepopravljive posledice.

S tega vidika je tudi Korona virus samo eden od dogodkov, ki nas želi opomniti, da smo vpeti v časovni okvir življenja in smrti, a v svojem bistvu nas želi opomniti, da smo neskončni in neminljivi. Ko ozavestimo delovanje teh kozmičnih sil, ki nas omejujejo, in dvignemo zavedanje na nivo celotne kreacije, se zgodi duhovni napredek človeštva. In planet, ki nas prisili k duhovni rasti in razbije še zadnje iluzije, je Saturn.  Nič čudnega torej, da se nam je Korona virus zgodil sedaj.

Z začetkom novega koledarskega leta 2020, natančneje 24. januarja, se je Saturn namreč premaknil v kozoroga, kjer se bo zadržal okoli 3 leta, nato pa bo še dobri dve leti v vodnarju. Tukaj je dobil na svoji moči in nam (človeštvu) pripravil lekcijo. Načeloma bo deloval ugodno, v kolikor smo pripravljeni širše in realno videti celotno situacijo. Ko bo Saturn stopil v vodnarja, pa lahko pričakujemo še znaten tehnološki napredek.

A ne pozabimo, kdo je Saturn v resnici  … učitelj, ki nauči tako ali drugače. Situacija v svetu se je s prihodom novega korona virusa drastično spremenila. Življenje nas je prisililo k temu, da se umirimo in obrnemo vase. Da se ustavimo, soočimo sami s seboj in predvsem, da ne zapademo v vibracijo strahu. Ohranimo zaupanje, solidarnost in ljubezen.

Kar je istočasno sovpadalo s Saturnovim premikom, je bila pozicija Rahuja v dvojčkih (masovni mediji in komunikacija) in Ketuja v ozvezdju Mula, ki predstavlja vse, kar je očem skrito, torej tudi mikrobe, bakterije in viruse … in taaa daaaa …. Zgodil se je korona virus. Ker se 22. septembra letos Rahu in Ketu premakneta v novo ozvezdje, lahko pričakujemo, da se bo po tem datumu situacija umirila. A zaradi številnih retrogradnosti skozi celo poletje in tudi pozno v jesen, situacija še ne popolnoma zaključena.

Vsekakor nas je tokratna planetarna situacija postavila pred številne izzive in omejitve, ki bodo postavili pod vprašaj našo produktivnost, potrpežljivost, predanost in odgovornost. Saturn nas običajno toliko fizično in psihološko obremeni, da pozabimo nase in na to, da je potrebno dovolj počivati in res dobro poskrbeti zase. Če ga ne spoštujemo in njegove potrebe po tem, da se umirimo in nekoliko umaknemo vase, pač poskrbi za to, da se manifestira kaka bolezen ali večja težava, ki nas prisili k delovanju. Z vidika Saturnove karmične potrebe je torej šlo samo za to, da se obrnemo vase in začnemo zavedati, kdo v resnici smo.

Kreiramo novi svet, o tem ni več dvoma. Če bomo to naredili na pravilen način, bomo vsekakor napredovali. Govorim o duhovnem napredku človeštva, o dvigu vibracije in prehod na nove dimenzije zavedanja.

Za znamenje kozoroga je značilna disciplina, resnost in odgovornost. Kozorogi so zanesljivi in zvesti in le redko pozabijo na svoje dolžnosti. Lahko rečemo, da so tudi praktični, potrpežljivi in zelo ambiciozni.

Kljub vsem izzivom, ki nam jih Saturn nosi, je edini planet, ki nas prisili k duhovni rasti. Uniči naše iluzije in nam tako pomaga razumeti, da stvari ne smemo jemati preveč osebno. Na koncu nas nagradi s ponižnostjo, modrostjo in mirom.