Oktober 2018

Za mesec oktober lahko zagotovo rečemo,  da je v znamenju energije planetov Venera in Jupiter.

Venera je sicer že od začetka septembra v svojem znamenju in nas razvaja z ljubeznijo, mirom in harmonijo, a se danes (5. oktobra 2018) njeno gibanje spremeni; do 16. novembra bo namreč retrogradna. Retrogradnost pomeni, da bomo na področju odnosov, financ in vsega ostalega, kar predstavlja, šli čez zastoj oz. se vračali na stvari, ki jih nismo dokončno uredili. To se lahko dotika katerega koli področja v vaši rojstni karti, bodisi družine, otrok, premoženja, dela ali partnerstva. V kolikor gre za nedokončane odnose, se lahko pojavi oseba iz preteklosti, kakšen stari ljubimec. Lahko se pojavijo tudi finančne zamude ali stari finančni dolgovi. Skratka, nova razmerja in novi finančni posli začeti v času retrogradnosti nimajo najboljše perspektive, zato so tovrstni začetki v skladu s smernicami vedske astrologije odsvetovani.

V kratkem (10. oktobra) se premika tudi najbolj dobrohotni planet, ki skrbi za naše znanje, duhovnost, obilje, otroke … nosi nam srečo, višje znanje in vrednote, ekspanzijo na vseh področjih. Sedaj se premika v znamenje ognjenega planeta Mars, s katerim sta sicer po naravi prijatelja. Tako se bo Jupiter v znamenju škorpijona sicer počutil dobro, a še vedno moramo vedeti, da škorpijon ostane škorpijon – nekoliko skrivnosten, nikoli ne pozabi izdaje in na koncu vedno doseže svoj cilj.

Jupiter bo torej tega škorpijona naredil bolj diplomatskega, željnega po bolj globokem vpogledu preden se odloči za akcijo, prinesel bo izjemno globoko duhovno znanje, a ni nujno, da bo to pokazal drugim. Jupiter mu bo pomagal odstraniti ovire na poti in ga obdaril z izvrstno intuicijo. Paziti bo potrebno na kompulzivna obnašanja (odvisnosti) ter na to, da ne zapadamo pod kakšne okultne vplive.

Tranzit bo glede na dolžino relativno kratek, trajal bo le 7 mesecev namesto celega leta, kolikor se Jupiter povprečno zadrži v posameznem znamenju. Za večino znamenj bo imel ta tranzit ugoden vpliv, a govorimo o vedskih znamenjih (Luna, Sonce in ascedent), ki se od izračunov zahodne astrologije znatno razlikujejo.