Kozmična igra v 2014

Kakšna igra svetlobe in teme se bo odvijala v kozmični igralnici v letu 2014? Bo vladal mir ali bo razpoloženje tam gor bojevito? Vplivi so raznoliki, zato situacije ni enostavno definirati kot dobre ali slabe. Čutili jo bomo seveda vsi, saj smo del istega sveta. Nianse delovanja in odražanja v naših življenjih pa so odvisne od tega, kakšna osebna karma je na delu, kaj je na sporedu po našem individualnem planu življenja.

Vsekakor se lahko v drugi polovici leta nadejamo večjih pozitivnih sprememb, saj bo prišlo do premikov počasno potujočih planetov, ki bodo zamenjali svoja znamenja po daljšem času potovanja in delovanja na posamezno področje našega življenja. Do takrat bomo potrebovali veliko odločnosti in poguma, da ohranimo stanje duha in pravilno usmerimo svoj duhovni razvoj.

Začetek leta bo torej še močno dišal po vibraciji iz leta 2013, ki nam je prinašalo nemalo zmede in izzivov.  Dozorelo bo vse tisto, kar se tiče odnosov oz. kompromisov, ki smo jih morali sklepati z drugimi, da smo lahko izrazili svojo individualnost. Na področju družbenega delovanja in osebnih interesov lahko pričakujemo razplet med julijem in novembrom 2014, saj se bosta takrat dokončno ločila Rahu in Saturn, ki sta si poldrugo leto delila to področje ter vlekla »vsak na svojo stran«. Saturn se bo v začetku novembra premaknil v znamenje škorpijona, po skoraj treh letih bivanja v svojem priljubljenem znamenju tehtnice, kjer je bilo njegovo delovanje usmerjeno na področje družbene pravičnosti.

Dodatne izzive nam prinaša tudi Mars, ki se bo že februarja za nekaj časa pridružil Saturnu in Rahuju ter poskrbel, da se bodo stvari zaključile res dramatično in s polno močjo. Njegovo potovanje v tehtnici bo dolgo le slaba dva meseca, vendar ga bomo še kako močno občutili. Potem se nadaljuje njegova turneja v devici vse do 14. julija, ko ponovno vstopi v tehtnico. To bo zagotovo prelomni trenutek naslednjega leta, saj na ta dan namreč svoje pozicije zamenjata tudi lunarna vozna Rahu in Ketu, ki se premakneta v znamenje rib oz. device.

V času lunarnega (15. april) in sončnega mrka (29. april) se bodo nekatere okoliščine v naših življenjih dokončno zaključile oz. dozorele, kajti čaka nas nov cikel izkušanja, učenja in duhovne rasti. Vse skupaj bo dodatno zasenčil Rahu, ki bo v tem času postal stacionaren, zato to vsekakor ni čas za sprejemanje kakršnih koli novih odločitev. Težko bomo obdržali zdrav razum, saj se bodo iluzije o nas samih zrušile s polno paro in včasih je to lahko boleče.

Prevlada teme nad svetlobo je torej samo začasna, saj nas najbolj pozitiven premik čaka že v juniju 2014, ko se Jupiter premakne v znamenje raka, kjer se bo počutil odlično ter nam vsem prinesel obilje vsega tistega, kar nam obljublja v naših rojstnih kartah.  Z veliko optimizma, modrosti in razumevanja se bomo lotili novih podvigov in duhovnih praks.

Zagrabite torej priložnosti, ki so pred vami, z razumevanjem in modrostjo odigrajte božansko igro v letu 2014 ter se izrazite v vsej svoji lepoti in veličini. Ob tem ohranite tišino v sebi, ostanite skromni ter v času najtežjih konjunkcij strpni in ne pozabite, da so vera, upanje ter pozitivna naravnanost stanje odprtosti našega duha.