Jupitrov aspekt na Saturna

Vedska astrologija jyotish (djotiš, đotiš, džotiš) nam za mesec julij sporoča zanimiva opažanja. Trenutno se na nebu nahaja konstelacija, ki nam prinaša veliko duhovnega potenciala in možnosti rasti na področjih, ki so nam predstavljala izziv v preteklih nekaj mesecih. Jupiter se v znamenju dvojčkov pomika proti točki, iz katere aspektira na Saturna in Rahuja. S tem lahko pričakujemo nekoliko bolj pozitivno dogajanje in umirjanje situacije … vplivalo bo na naše odnose in še posebej pozitivno se bo odvilo, če se bomo posvečali višjemu duhovnemu učenju. Tam, kjer se nam je zataknilo, se bo dogajalo naprej.

Kot ugotavljamo s pomočjo vedske astrologije jyotish (djotiš, đotiš, džotiš) se 16. in 17. julija Luna pridruži Saturnu in Rahuju in spet bo prisotne nekoliko več stiske in vznemirjenosti, stresno bo … težki dnevi sledijo še nekaj dni potem, ko bo Luna v škorpijonu .. tudi tukaj bomo nekaj predelovali in se čustveno utrujali.  A zaradi Jupitrovega aspekta bo spet nekoliko omiljeno.

16. julija preide tudi Sonce v znamenje raka, tako da bo ta dan poln negotovosti. 20. julija se konča tudi retrogradnost Merkurja in tudi na področju dojemanja določene zgodbe našega življenja se bo nekaj razjasnilo, saj je ta Merkur bil v Dvojčkih in tako deloval pozitivno.

Zaradi skupnega vpliva Saturna in Jupitra na znamenje strelca in tehtnice, bomo zmogli premagati še tako težke ovire, ki so bistven del naše duhovne rasti.