8. hiša in njeni pomeni

8. hiša je hiša najglobljih skrivnosti našega obstoja, cikla življenja in smrti, večne preobrazbe. Tukaj se znajdejo afere in drame našega življenja, škandali, ki nam lahko prinesejo slab sloves. Tudi seksualnost in ločitve, sodni spori in težave vseh vrst, saj je 8. hiša negacija naše 9. hiše sreče in duhovnosti. Ovire, ki nas čakajo na naši poti, kronične bolezni in razočaranja , kot tudi nenavadni zapleti, ki od nas terjajo preobrazbo, za katero potrebujemo mnogo energije ter truda, da lahko ponovno najdemo svoj mir v srcu.

V 8. hiši najdemo tudi astrologijo in vsa možna duhovna znanja, ki jih uporabljamo na poti iskanja naše sreče,  a kjer koli se vladar 8. hiše nahaja, tam imamo stare karmične dolgove in smo nezadovoljni, nesrečni. Tukaj življenje zahteva od nas, da se poglobimo v problem ter pogledamo izza njega ter se osvobodimo trpljenja, ki nam ga prinaša. Zato je 8. hiša tudi hiša mokše.

Karaka za osmo hišo je Saturn, ki nam prinaša najtežje lekcije, a hkrati tudi najbolj pomembne za našo duhovno rast. V osmi hiši je naše nezavedno, kraj, kjer poteka borba med egom in duhovnostjo. Povezujemo jo z znamenjem Škorpijona in vseh njegovih značilnosti , primarno gre za najbolj intenzivno  transformacijo, ki nas čaka v življenju.  Tukaj se torej soočamo z najbolj strašnimi demoni , kot so naše odvisnosti in razna kompulzivna obnašanja, obsesije, fobije in strahovi, od katerih je seveda najstrašnejša smrt. Tukaj gre za našo psihološko prtljago, ki izvira iz pretekle pogojenosti.

8. hiša torej zahteva delo na sebi, saj se je potrebno z notranjimi demoni soočiti in jih ozavestiti … vse, česar ne ozavestimo, smatramo za usodo. Torej potrebno je prepoznati  napake, ki jih nenehno ponavljamo in spremeniti sebe v najglobljem delu.  V takšnih trenutkih vam lahko nasvet astrologa zelo pomaga, kajti največje stiske doživljamo ravno takrat, ko se stvari morajo spremeniti. Poiščite torej pomoč v takšnih obdobjih in jih izkoristite za pozitivno spremembo.