Končno malo boljše novičke

Na današnji  dan se, skladno s sideralno sliko neba, ki jo uporabljamo v jyotishu, končuje retrogradnost Merkurja in Jupitra … s tem, da se je prejšnji teden zaključila več mesecev dolga retrogradnost Saturna. Gremo naprej torej … s polno paro tokrat! Današnji dan je lahko zato še nekoliko nestabilen, nervozen in nemiren … a se bodo planetarne energije vseeno nekoliko spremenile in se iz device premaknile v tehtnico. 21. oktobra nas čaka še prehod Marsa v tehtnico, kjer se že nahaja Sonce. 

Znamenju tehtnice vlada Venera, zato je se Sonce tukaj  ne počuti najbolje … pravimo, da je debilitano. Deluje lahko preveč dramatično v odnosih, rado pretirava in uživa … duša se tukaj lahko zaplete v materialne užitke in ni voljna nadaljevati svoje duhovne poti. Ko deluje uravnoteženo, pa lahko daje tudi poslovni uspeh in številna potovanja. Svoje vodstvene sposobnosti in načela žrtvuje za odnose z drugimi ljudmi, kjer izgubi svojo individualnost. Lahko mu zmanjka samozavesti in le stežka dojame, da je vseeno potrebno skupinsko delo. V primeru neuravnoteženega delovanja se to lahko izrazi kot tiranstvo in pretirana zahtevnost do drugih, pomanjkanje sočutja za druge. Osebe se raje zapletajo v odnosih kot pa najdejo sebe in svojo božanskost znotraj sebe. Ta pozicija Sonca povzroči tudi več zdravstvenih težav, v kolikor se njegova  energija ne uporablja pravilno. Včasih je ego prevelik in to dela težave, največkrat pa gre za nizke občutke lastne vrednosti, ki vodijo v pomanjkanje samozavesti in depresijo. Tudi to je del iluzije, ki jo moramo spregledati in najti boga v sebi. Poiskati svojo notranjo moč, takrat, ko nimamo podpore od zunaj.

Mars v tehnici pa je energičen, šarmanten in romantičen … a tudi on ni tukaj na svoji najboljši poziciji. V odnosih lahko povzroči impulzivnost in strast, ki je produkt notranje jeze. To spet vodi v iskanje senzualnosti in tudi povečuje seksualne želje. 

Ker se bo do sredine novembra (natančno 23. novembra)  v svojem najnižjem dostojanstvu nahajal še Jupiter, poleg Sonca, in na oba bo s svojo bližino (ali pogledom) vplival Saturn, se ne moremo čisto sprostiti … a se vseeno lahko usmerimo na višjo duhovno vibracijo, hvaležnost in dobrodelnost, da pomirimo Saturna. Tudi prihajajoči prazniki ob koncu meseca oktobra so kot nalašč za to, da naredimo mini inventuro in se fokusiramo na nesebično delovanje, brez čustvene navezanosti na druge in hrepenenja po priznanju in slavi.